Reviews

REVIEW PLIXIR DC VOEDINGEN

Fabrikanten laten de bouw van losse en betere voedingen vaak over aan derde partijen. Die hebben een nieuwe markt ontdekt en komen vaak met zeer goede externe voedingen. Zoals Plixir, waarmee positieve resultaten zijn geboekt.
 

REVIEW: PLIXIR ELITE BAC400 POWERCONDITIONER

De PliXiR Elite BAC400 is een oerdegelijk gebouwde powerconditioner welke veel rust, detail en ruimtelijkheid brengt in de geluidsweergave, maar kan ook verbetering brengen bij visuele toepassingen. Denk aan streamers of televisies. Een stroomfilter lijkt met het ernstig vervuilde stroomnet haast verplichte kost voordat je verder gaat met het upgraden van je audio installatie. En bij PliXiR ben je in elk geval aan het juiste adres als het over stroomfilters gaat.
 

REVIEW PLIXIR CUBE 4 BAC POWERCONDITIONER

De Cube 4 BAC biedt goede filtering voor een scherpe prijs. Je set knapt er echt van op, zeker als je nog helemaal niets aan je stroomvoorziening hebt gedaan. De weergave wordt grootser, gedetailleerder en het laag krijgt meer kracht. Het is en blijft echter een kwestie van mixen en matchen. Of de Cube 4 BAC wat is voor jou en jouw set weet je namelijk pas echt als je het hebt uitgeprobeerd in jouw situatie. En daar hebben de heren bij Audio Essence uiteraard rekening mee gehouden. Dus vraag een demo aan, of probeer er thuis eentje uit. Warm aanbevolen en wees erop voorbereid dat je niet meer zonder wil!
 

MONTAUDIO WANAKA G1 NOISE

Is het hokus pokus? Misschien wel, want de technologie die in de Wanaka G1 schuilt blijft mysterieus. Is het het Ei van Colombus? Misschien wel, want het is een simpele oplossing voor een probleem waarvan we ons zelfs niet bewust waren. Waar we wel zeker van zijn, is het feit dat de Montaudio Wanaka G1 Noise Reduction Ground Unit zijn naam van audiofiele aardingsunit eer aan doet en een muzieksysteem daadwerkelijk optimaliseert. Het loont beslist de moeite om er mee te experimenteren. Eén of meerdere units, dat moet je voor jezelf uitmaken.
 
 

MONTAUDIO BOWEN AC-1 EN BOWEN AH-1

Een kwalitatief goede RCA-kabel is nog altijd een goede keuze. Vooral als je het graag analoog houdt. Mijn kennismaking met de RCA-kabels van Montaudio was een heel aangename ervaring. Dat de Montaudio Bowen AC-1 en AH-1 uitstekende analoge interlinks zijn, staat buiten kijf. Beide kabels zorgen voor een schone, natuurlijke en krachtige muzikale weergave. Precies zoals ze het bij Montaudio voor ogen hebben. We moeten het de Nieuw-Zeelanders nageven dat ze bijzonder degelijk werk geleverd hebben. Ik ben dan ook benieuwd om de andere kabels uit het assortiment aan de tand te voelen
 
 

Plixir Supreme Balanced Power Cable – In balans

De Plixir Supreme voedingskabel is een degelijke kabel met een gemoedelijk gedrag. Het verschil met de Yeti is opmerkelijk. Waar de Yeti met zijn solid core vooral lekker veel kick en energie in het laag geeft, laat de Plixir meer rust horen in het complete klankbeeld. Echter, voor een stranded kabel is de laagenergie zeker dik in orde! Als we dan kijken naar de prijs - rond de 1349 euro - dan moeten we (met een beetje schaamte) zeggen dat ook deze niet gek is, gezien de marktgemiddelden.
 
 

Plixir Elite BAC1000e – Op naar balans!

Plixir zet met de Plixir Elite BAC1000e een prettig product in de markt. Met piekvermogens tot 1000 watt kan deze conditioner een gemiddelde versterker prima aan. In grotere systemen raden we aan deze voor bronnen en randapparatuur in te zetten en een grotere voor versterkers te gebruiken. De klanksignatuur is vloeiend, rond en gul. Dat is iets wat veel mensen zeker prettig zullen vinden.